کریمی: جشنواره فیلم فجر به واسطه سیاست های غلط برگزارکنندگانش کوچک، یخ زده و بی اهمیت شده است
( )
کتاب صوتی
dlfars.ir : عباس کریمی منتقد سینما و کارشناس فرهنگی در آستانه برگزاری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: جشنواره فیلم فجر به واسطه سیاست های غلط برگزارکنندگانش کوچک، یخ زده و بی اهمیت شده است به نحوی که ما اگر فقط ۱۰ سال پیش را با الآن مقایسه کنیم متوجه می شویم از لحاظ ساختار فیلم ها، محتوا، ارزش های محتوایی متن و حتی مسائل اجرایی جشنواره به شدت دچار افول و نزول محسوسی شده ایم.
وی در گفتگو با خبرنگار dlfars.ir افزود: جشنواره فیلم فجر برای خواص و عوام جذابیت های خاص خود را دارد اما مدت ها است دست اندرکاران این رویداد خواص را کنار گذاشته اند و صرف اینکه مردم بلیت بخرند و فیلم ها را ببینند و پشت در سینماها صف ببندند برایشان کافی است! این سیاست غلط باعث شده تا جشنواره فیلم فجر سال به سال بیشتر به قهقرا برود. سیاست فعلی برای آقایان خوشایند هم هست چرا که خواص سینما شامل منتقدان، کارشناسان فرهنگی و هنرمندان ا از مخاطبان به صورت کاملاً آگاهانه جدا می کنند و دیگر اعتراض آن ها را نمی شنوند و مردمی که می آیند و فیلم ها را می بینند برایشان کافی است تا بیلان های خود را پر و پیمان نشان دهند.
کریمی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر آقایان رسماً صدای انتقادات به جا و مطالبات درست اهالی رسانه، منتقدان و سینماگران را نمی شنوند و هر کاری را که دوست دارند انجام می دهند؛ رسماً امروزه سلیقه اشخاص است که جشنواره را اداره می کند به نحوی که علیرغم اعتراضات مکرر و درخواست های کانون ها و نهادهای مختلف سینمایی مبنی بر ادغام مجدد جشنواره های ملی و جهانی هیچ اقدام جدی از سوی مسئولان در این راستا صورت نگرفت!
این منتقد سینما تأکید کرد: مگر ما فیلمی در استانداردهای بین المللی داریم که می آییم و جشنواره ملی و جهانی را تفکیک می کنیم و ۲ جشنواره جدا با ۲ هزینه کرد جدا راه می اندازیم؟ اصولاً سینمای ایران هیچ ارتباطی با سینمای جهان ندارد و معلوم نیست اصرار آقایان برای برگزاری ۲ جشنواره مجزا چیست و چرا به انجام کارهای غلط شان اصرار دارند!
وی سپس با انتقاد شدید از وضعیت این روزهای سینما اظهار داشت: فیلم های جشنواره همانند فیلم هایی که این روزها روی پرده سینماها می بینیم عمدتاً ضعیف هستند. فیلم های کمدی مبتذل پیش پاافتاده و بی مایه که عمدتاً شوخی جنسی دارند همه جشنواره و همه سینما را در اختیار خود گرفته اند؛ بیراه نیست اگر بگوییم سینما امروزه شبیه تئاترهای روحوضی ۵۰ سال پیش شده هرچند که در انتهای آن تئاترها و نمایش های روحوضی پند و نصیحت هایی هم وجود داشت اما این فیلم ها پند و نصیحت ندارند و بیشتر جامعه را به سمت بی اخلاقی سوق می دهند؛ همه این ها نشان از آن دارد که سینما بی در و پیکر شده و به دنبال آن قطعاً جشنواره نیز بی در و پیکر شده است!
کریمی خاطرنشان کرد: ما در سینما اتفاق خوبی را شاهد نیستیم. منتقدان سینما رسماً بی خیال سینمای ایران شده اند و فیلم خارجی می بینند و نقد می کنند؛ دیگر هیچ چیز درست سر جای خود قرار ندارد و معلوم نیست سرانجام این بی تدبیری ها می خواهد سینمای ایران و جشنواره فیلم فجر را به چه جهتی سوق دهد!
این کارشناس فرهنگی سپس با انتقاد از اداره نشست های جشنواره توسط گروهی که آن گروه را مافیایی خطاب کرد گفت: جلسات نقد و بررسی فیلم های جشنواره در اختیار مافیای خاصی است که روابط پشت پرده با مسئولان دارند اما مایه ای برای این کار ندارند، روابط بسیار ناسالم در جشنواره فیلم فجر وجود دارد و همه این ها باعث نزول این رویداد سینمایی شده است.
وی در پایان افزود: سینمای ایران تحت سیطره افرادی است که در پشت پرده حضور دارند و به صورت رسمی اسامی شان علنی نشده اما همه ما خوب می دانیم که چطور دارند سینما را به نابودی می کشند؛ این دست های پشت پرده هستند که برای مدیران، برای سینما و سینماگران تصمیم گیری می کنند؛ آن ها هستند که بر اساس منافع شخصی شان تصمیم می گیرند که جشنواره به چه شکل و در کجا برگزار شود و متأسفانه عقلانیت در این زمینه هیچ جایی ندارد.
دیدگاه ها